Is een thuisbatterij rendabel?

Met de fluctuerende energieprijzen wordt een thuisbatterij of thuisaccu steeds relevanter. Deze technologie stelt huishoudens in staat om zelfopgewekte energie efficiënter te benutten. In dit artikel gaan we in op de vraag: “is een thuisbatterij rendabel?” Het korte antwoord is ja. Zonder thuisaccu gebruikt u slechts 30% van de zelfopgewekte energie. Met een thuisbatterij loopt dit op tot zelfs 60%. Daarnaast is een thuisaccu rendabel bij alle huishoudens, ook als u niet over eigen zonnepanelen beschikt, want tijdens piekmomenten kunt u uw eigen stroom gebruiken; tijdens daluren kunt u uw thuisaccu weer opladen. Meer weten? Lees snel verder of vraag advies aan!
is een thuisbatterij rendabel
offerte thuisbatterij

Thuisbatterij voordelen

+ Onafhankelijk van het net: door zelf energie op te wekken of over een thuisbatterij te beschikken, bent u altijd van energie voorzien. Ook bij stroomstoringen bijvoorbeeld. Hierdoor is een thuisbatterij rendabel.

+ Onafhankelijk van het net: door zelf energie op te wekken of over een thuisbatterij te beschikken, bent u altijd van energie voorzien. Ook bij stroomstoringen bijvoorbeeld. Hierdoor is een thuisbatterij rendabel.

+ Minder piekbelasting stroomnetwerk: de vele zonnepanelen kunnen het stroomnetwerk overbelasten op zonnige dagen. Met een thuisbatterij slaat u deze energie op en belast u het stroomnetwerk niet.

Nadelen Thuisbatterij

– Een investering voor de toekomst: de aanschafprijs van een thuisbatterij is nog relatief hoog. Echter door technologische ontwikkeling maakt het de investering zeker waard en worden de prijzen steeds betaalbaarder.

– Nog geen subsidie beschikbaar: Particulieren kunnen helaas nog geen gebruikmaken van de ISDE-subsidie. Maar ook zonder subsidie is een thuisaccu rendabel. U gebruikt meer groene stroom en u bent minder afhankelijk van het net.

De werking van een thuisbatterij

Een thuisbatterij slaat elektriciteit op door het gebruik van chemische reacties in de batterijcellen. Wanneer zonnepanelen of andere bronnen elektriciteit opwekken, wordt deze elektriciteit via een omvormer naar de thuisbatterij gestuurd, de batterij laadt dan op. U gebruikt de opgeslagen, goedkope elektriciteit weer op de momenten dat de elektriciteit duur is. Hierdoor is een thuisbatterij rendabel.

Op momenten van een lage opwekking van de zonnepanelen of tijdens een stroomstoring, kunt u uw eigen energie gebruiken uit de thuis batterij. De Enphase thuisbatterijen zijn uitgerust met slimme systemen die uw gebruik en opslag van elektriciteit optimaliseren. Laadt uw batterijen op tijdens de daluren en verbruik uw stroom tijdens piekmomenten. Dit maakt een thuisaccu rendabel.
duurzaam huis verwarmen

Wanneer is een thuisbatterij rendabel?

Een thuisbatterij is rendabel bij een dynamisch energiecontract. Hierdoor neemt u energie af op dalmomenten en kunt u deze gebruiken tijdens piekmomenten. U speelt hiermee automatisch in op de energiemarkt. Wanneer u zonnepanelen heeft, is een thuis batterij al helemaal rendabel en gebruikt u tot 60% eigen energie. Zelfs tijdens de donkere dagen kunt u uw eigen energie gebruiken. U bespaart dus zowel tijdens het opwekken, als tijdens het verbruik van uw eigen energie

Teruglevering en vergoeding

Veel energieleveranciers hebben een salderingsregeling. Een salderingsregeling is de vergoeding voor het terugleveren van de energie. Deze regeling bouwt af vanaf 2025. Zeker dan is een thuisbatterij rendabel, zodat u uw eigen energie kunt gebruiken.

Momenteel betaalt u nog btw over de aanschaf van een thuis batterij. In België krijgen consumenten al een tijdje subsidie, dit zal in Nederland waarschijnlijk ook gebeuren, als gevolg van de populariteit van zonnepanelen en de overbelasting van het elektriciteitsnet. Hierdoor moet het aantrekkelijker worden om een thuis batterij te kopen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een thuisbatterij kopen? Neem contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

Geen categorie

Zijn thuisbatterijen brandgevaarlijk? Ontdek de veiligheid en voordelen van thuisbatterijen

Lees meer
Geen categorie

BTW Teruggave op Slimme Thuisbatterijen: Een Complete Gids in 5 Stappen

Lees meer
Geen categorie

Duurzaam wonen: Hoe doe je dat?

Lees meer

Compleet Duurzaam

Vraag een offerte aan

Vul hieronder uw naam, e-mail en telefoonnummer, postcode en huisnummer in.

Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Interesse in?(Vereist)
Naam(Vereist)

DAS Solar Glas-Glas N-type TopCon Black pro 425Wp

DAS-HD108NA glas glas 425 Wp paneel is volledig zwart met N-type TopCon zonnecellen. Wat een TOPCon cel speciaal maakt zijn de zeer dunne oxide- en polysilicium (SIO2) laagjes aan de achterzijde. Hierdoor wordt het verlies aan het oppervlak verminderd, wat leidt tot een hoger rendement van de zonnecellen deze cellen zitten beschermd tussen 2 lagen van glas. Deze dubbele glas laag zorgt voor een extreem sterk zonnepaneel bestand tegen alle weersomstandigheden zoals grote hagelstenen, sneeuw en harde wind. Naast een vermogensgarantie van 87.4% na 30 jaar heeft het paneel ook een Bifaciale functie. Bifacial houdt in dat het paneel aan beide zijde van het paneel zonne-energie kan opwekken, dit resulteert in tot wel 30% meer rendement dan traditionele glas-folie panelen.

Luxor 415Wp | Glas Glas

Luxor Solar is een Duits bedrijf dat zich richt op de productie van hoogwaardige zonnepanelen. Het bedrijf is opgericht in 2004 en heeft sindsdien een solide reputatie opgebouwd in de zonne-energiesector. Een belangrijk kenmerk van Luxor Solar is de hoge kwaliteit van hun zonnepanelen. Het bedrijf maakt gebruik van hoogwaardige materialen en heeft uitgebreide kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk paneel aan de hoogste normen voldoet. Hierdoor hebben de zonnepanelen van Luxor Solar een lange levensduur en een hoog rendement. Kortom, Luxor Solar is een toonaangevend bedrijf in de zonne-energiesector dat zich inzet voor duurzaamheid en kwaliteit. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw huis of bedrijf, dan is Luxor Solar een uitstekende keuze.

Meyer Burger 385Wp Full Black

Meyer Burger is een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie. Het bedrijf werd opgericht in 1953 en heeft zich onderscheiden van andere fabrikanten door voortdurende ontwikkelingen op de bestaande Heterojunction (HJT)-technologie. Dit heeft geleid tot de creatie van een unieke celstructuur die meer zonne-energie kan opnemen dan traditionele cellen en stroomt de omgezette elektrische stroom met minder weerstand door het zonnepaneel, zelfs bij weinig zonlicht.

Meyer Burger maakt gebruik van de innovatieve SmartWire-technologie (SWCT™) om de efficiëntie en stabiliteit van de cellen te verbeteren en de kans op microscheuren te verkleinen. De flinterdunne verbindingsdraden verminderen de schaduwwerking op de zonnecellen tot wel 30%, waardoor de panelen meer energie kunnen opnemen.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, dan is Meyer Burger een uitstekende keuze. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve producten en duurzame aanpak en biedt zonnepanelen met een hoog rendement en lange levensduur. Met de voortdurende ontwikkeling van de HJT-technologie en het gebruik van de SmartWire-technologie is Meyer Burger een wereldleider in de zonne-energiesector.